top of page

Waarom stoom ?

CFC03712-F587-4E63-AB4F-5DEEA1D18109_1_105_c.jpeg
Temperatuur

Stoom ontstaat wanneer water warmer wordt dan 100°C. Door recente technologische ontwikkelingen kan deze stoom gebruikt worden voor reinigingswerken. Het effect hiervan is ronduit indrukwekkend. Door de enorme stijging in temperatuur en de gigantische kracht die hiermee gepaard gaat, verliest de verontreiniging de hechting met de ondergrond en verdwijnt. Enkele voorbeelden zijn kauwgom, verf, olievlekken, rubbersporen, ... Ook onkruid is niet opgewassen tegen de hitte van de stoom. De cellen van de plant worden oververhit en gaan kapot. Daarenboven verbranden de wortels waardoor deze geen voedingstoffen meer kunnen opnemen.

 

Druk

Alvorens ondergronden kunnen gereinigd worden dient eerst een analyse te gebeuren teneinde geen beschadigingen te veroorzaken. Bij delicate ondergronden is stoom echter bijzonder geschikt. Reden hiervoor is de lage slagkracht waardoor de kans op beschadigingen veel kleiner is.

 

 

Verbruik

Gezien stoom bestaat uit gesatureerd water gaat de densiteit dalen.

Stoom is of wordt als het ware een mengeling van lucht met water.

Door deze techniek wordt het gebruik van de hoeveelheid water dan ook beperkt.

 

 

Milieu

Waar vroeger chemicaliën en detergenten werden gebruikt volstaat met deze techniek vaak enkel stoom. De milieubelasting is dan ook een heel stuk lager.

Ook het systeem van waterrecuperatie, waarover verder meer, komt het milieu enorm ten goede.

 

 

 

 

bottom of page